Ideális édesség fogyókúrázók és cukorbetegek számára. Nem csak karácsonykor! :)
Hozzávalók:
-
50 dkg dió megpirítva
-
2 citrom reszelt héja
-
1 citrom leve
-
1 narancs reszelt héja
-
1 narancs leve
-
4 ek. rum (nem rumaroma!)
-
5 ek. cukor- és tartósítószermentes baracklekvár (kb. 200g)
-
5 ek. cukormentes cukor (vagy valami hasonló is megfelel)
-
150 g, legalább 80%-os kakaó tartalmú csokoládé (én 70%-ossal csináltam és azzal is ugyanolyan finom!)
-
5 ek. olaj
-
1 kiskanál (lehetőleg tk.!) vaj
Elkészítés:
-
A megpirított diót mikróban felmelegítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval (a csoki, az olaj és a vaj kivételével, mert azok a bevonathoz kellenek!)
-
A masszából kis golyókat, vagy pedig kockákat gyúrunk.
-
Egy tiszta tepsibe tesszük őket, körülbelül 5-10 mm távolságra egymástól. Minél közelebb vannak egymáshoz, annál jobb!
-
Bevonat: A csokit összetörjük egy tálba, ráöntjük az olajat és hozzátszük a vajat.
-
Olvasztófokozaton melegítjük, néha-néha kivesszük és megkavarjuk.
-
Mikor kész, akkor teáskanál segítségével a diógolyókra öntjük.
-
Megvárjuk amíg megköt.
Nos, nem muszáj az aljának is csokisnak lennie, ugyanis azt senkise figyeli. Inkább a teteje legyen szépen megcsinálva. A kis 'bon-bonokat' sütőpapírba és alufóliába tettük. Nagyon finom, és mutatós lett!
Copyright: Sweety. SAJÁT ÍRÁS!
|