Hozzávalók a tésztához:
-
12 db. tojás
-
10 ek. cukor
-
10 ek. liszt
-
1 cs. sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
-
2 db. tojás
-
20 dkg cukor
-
3 ek. liszt
-
10 dkg vaj vagy maragarin
-
1 dl rum (lehet rumaroma is, de az nem olyan finom)
-
40 dkg darált dió
A tészta elkészítése:
-
Melegítsük elő a sütőt.
-
A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét.
-
A tojásfehérjébe beletesszük a cukrot, majd kézimixerrel verjük. Akkor lesz kész, hogy ha felfordítjuk a tálat, és még akkor sem borul ki.
-
Kiveszünk egy tálba egy kanál lisztet és elkeverjük a sütőporral.
-
A maradék lisztet apránként adjuk hozzá a tojásfehérjéhez, majd a tojássárgájával is ugyanígy járunk el (apránként adjuk hozzá). Beleöntjük a sütőporos lisztet.
-
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük.
-
Villanysütőben kb. 20 perc alatt megsül.
Gázsütő: 25-30 perc alatt.
(TŰPRÓBA!)
-
Ha kész, 4 egyenlő lapra vágjuk.
A krém elkészítése:
-
A tejet és a cukrot beletesszük egy lábasba majd összekavarjuk, felforraljuk.
-
Egy tálban összekeverjük a darált diót a liszttel.
-
Ezt belerakjuk a cukros tejbe (szirupba)
-
Addig forraljuk, amíg sűrű nem lesz.
-
Ha kész, akkor hagyjuk, hogy langyosra hűljön, és akkor hozzáadjuk a vajat vagy a margarint.
-
Kézimixerrel világos barnára verjük.
-
Kenjük meg a lapokat krémmel, de ne csak a tetejüket, hanem az oldalaikat is.
Díszítés: Ha marad ki darált dió, akkor azt szórjuk rá a már krémmel megkent torta tetejére, oldalára.
Ha bármi kérdés merülne fel, akkor jelezzétek! Az elérhetőségeim a honlapon megtalálhatóak!
Copyright: Sweety. SAJÁT ÍRÁS!
|